El Club

UESantaColomacrest1 – PRESENTACIÓ

La Unió Esportiva Santa Coloma es va fundar l’any 1986. És un dels clubs més antics i punters del panorama del futbol Andorrà, tant en categoria sènior com en totes les categories inferiors. Tot i ser fundat a l’any 1986, no és fins deu anys desprès, al 1996, quan el club es desenté dels seus inicis en el futbol i futbol sala sènior i s’independitza.

En aquest mateix any, al 1996, es va fundar l�������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������escola de futbol de la Unió Esportiva Santa Coloma, començant un projecte modest des de les categories inferiors i sense equips sèniors. En el seu primer any de vida, l’escola només va tenir la categoria d�����alevins. Tres temporades més tard, gràcies a la const��ncia i a la feina dels integrants de la gestió i direcció de l’escola, el club va passar a tenir un equip a cada una de les categories de les lligues nacionals (prebenjamí, benjamí, aleví, infantil, cadet i juvenil), tant a futbol com a futbol sala, on fins i tot ja tenien equip sènior.

No va ser fins al 2007 que es va crear novament l’equip s����nior de futbol, que després d’iniciar la seva jove vida a la segona divisió de la Lliga Nacional i obtenir l’ascens a primera en la seva primera temporada, va ser capaç de classificar-se per competicions europees com l’Europa Lliga, com ja havia fet antigament l’equip sènior de futbol sala. En l’actualitat, lluita per fer-se amb els títols i les primeres places de les competicions de la Lliga Nacional de futbol.

Finalment, cap al 2010, trobem l’últim canvi estructural del club quan, veient que hi havia una gran demanda per inscriure nens de 4 i 5 anys a l’escola de futbol, es va decidir crear la categoria d’iniciaci��, on nens a partir dels 4 anys poden gaudir dels entrenaments i dels amistosos que organitza el club abans de federar-se. Actualment, el club disposa de un o més equips per categoria, des de iniciació fins a sènior, tant en futbol com en futbol sala (on no hi ha equip sènior).

 

2 – DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT

La Unió Esportiva Santa Coloma es dedica a promoure i a formar els nens i nenes a la pràctica de futbol i futbol sala, tenint en compte la seva edat, etapa evolutiva i nivell. L’objectiu de l’escola no és altre que el d���utilitzar l’esport com a eina formativa i com a eina per transmetre valors com l���amistat, el respecte al material i als dem��s, el sentiment de pertinença i l���esperit de superació.

El prop��sit d’aquesta formació continuada es que en un futur els nens puguin arribar a formar part del planter del primer equip i nodrir els nostres equips sèniors de jugadors formats a la nostra escola, un cop estiguin formats primer com a persones i després com a esportistes.

El club col��labora cada any amb nous projectes i amb les institucions que l’envolten. La nostra última col·laboració va ser amb el projecte del Govern d’Andorra anomenat Aula Taller, que consisteix en la inserció sociolaboral dels alumnes en risc d’exclusió social. Amb aquesta experiència, els alumnes realitzen una estada formativa que els aproxima al Món laboral.

 

3 – L’ACTIVITAT

A continuació presentarem a què és, com és du a terme i a qui va destinada l’activitat de la Unió Esportiva Santa Coloma

– Activitat destinada a tot tipus de nens i nenes sense cap mena de
discriminaci���� (ra��������������a, sexe, religió, etc )
– Pràctica de l’esport específic de futbol i futbol sala.
– Fer trobades amb altres clubs del país amb la categoria d��� iniciació.
– Competir a les lligues nacionals organitzades per la FAF, des
de prebenjamí fins a juvenils.
– Participar en tornejos, tant a nivell nacional com internacional.
– Formar part de l’ampli ventall d’escoles esportives del Comú d’Andorra
la Vella.
– Col���������������laborar amb el projecte de Govern Aula Taller.

 

4 – L���ESCOLA

La nostra escola va dirigida als nois i noies que es trobin entre els 4 i els 18 anys. Començant des de petits i passant per totes les categories, donant la possibilitat als jugadors d’accedir als equips sèniors que juguen a la primera divisió de la Lliga Nacional, o bé, al segon equip sènior que juga a la segona divisi�� de futbol.

Els tipus d’entrenament de cada categoria s’adapten sempre a les necessitats especifiques de cada categoria i de cada nen de forma individualitzada, tenint sempre en compte l’etapa evolutiva del nen o nena i les seves capacitats.

Les categories del club són les següents:

– INICIACIÓ : 4 i 5 ANYS.
– Objectiu: iniciar als nens i nenes en la pràctica del futbol.

– PREBENJAMÍ: 6 i 7 anys.
– Objectiu: perfeccionar l���activitat i la pràctica esportiva a nivell educatiu, formatiu i de competició.

– BENJAMÍ: 8 i 9 anys.
– Objectiu: perfeccionar l�������activitat i la pràctica esportiva a nivell educatiu, formatiu i de competició. Millorar la condició física. Treballar aspectes tècnics i tàctics bàsics.

– ALEVÍ: 10 i 11 anys.
– Objectiu: perfeccionar l’activitat i la pràctica esportiva a nivell educatiu, formatiu i de competici��. Mantenir i millorar la condició física. Refor��ar els aspectes tècnics i tàctics.

– INFANTIL: 12 i 13 anys.
– Objectiu:perfeccionar l���activitat i la pràctica esportiva a nivell educatiu, formatiu i de competició. Mantenir, millorar i reforçar la condició física. Millorar aspectes tècnics i tàctics.

– CADET: 14 i 15 anys.
– Objectiu: perfeccionar l’activitat i la pràctica esportiva a nivell educatiu, formatiu i de competici������. Mantenir, millorar i refor��ar la condició física. Assimilar aspectes tècnics i t����ctics.

– JUVENIL: 16, 17 i 18 anys.
– Objectiu: perfeccionar l’activitat i la pràctica esportiva a nivell educatiu, formatiu i de competició. Mantenir, millorar i reforçar la condici�� física. Tenir coneixement dels aspectes t��������cnics i t����ctics. Preparar-los per poder fer el salt a categories sèniors.

En les darreres temporades la nostra escola ha comptat quantitat mitja de 125-135 alumnes, repartits de la seg��ent manera:

– INICIACIÓ: 15 jugadors . (No federats)
– PREBENJAM��: 20 jugadors. (Federats)
– BENAJMÍ: 30 jugadors. (Federats)
– ALEVÍ: 20 jugadors. (Federats)
– INFANTIL: 17 jugadors (Federats)
– CADET: 18 jugadors (Federats)
– JUVENIL: 20 jugadors (Federats)

 

5 – OBJECTIUS EDUCATIUS I ESPORTIUS

L�������escola de futbol t�� molt clar que la formació i experi��ncia dels tècnics esportius que dirigeixin les sessions d’entrenament dels nens és molt important. Per aquest motiu, tots els tècnics de l���escola tenen formació i/o un grau d���experiència molt elevat en la coneixença de l���������esport.

A continuaci���� es presentaran els objectius de l’escola en relació a la formaci�������� dels nens i nenes:
• Compartir les tasques dissenyades amb nois i noies de les mateixes edats que no es coneguin establint noves relacions a través de l���activitat esportiva.
• Començar a establir hàbits de disciplina creant rutines per al desenvolupament de les tasques que es van establint, així com tenir cura de les instal•lacions i dels materials a utilitzar.
��� Desenvolupar valors com l�����amistat, el respecte a totes les persones i materials que l’envolten, el joc net, etc.
• Introduir als més joves en les regles del joc mitjançant la pràctica del mateix.
• Desenvolupar estratègies d���aprenentatge apropiades per a cada etapa evolutiva i per als objectius que es persegueixin en les activitats programades.
• Divertir-se a trav����s de la pràctica del futbol, assimilant i adquirint les bases per a començar a coordinar procediments que facilitin les resolucions tècniques i t��ctiques.
• Millorar la motricitat general (equilibri, agilitat, etc.) i el desenvolupament de les habilitats motrius específiques (força, resistència, velocitat i amplitud de moviment).
• Donar la possibilitat als jugadors de progressar fins a arribar a jugar competicions Europees o participar en els combinats de seleccions nacionals de cada categoria.
• Aconseguir que els nois i noies assimilin hàbits de salut i higiènics com a habituals en la seva vida futura (dutxa desprès de fer esport, escalfament abans de l�����entrenament, estiraments al finalitzar l’entrenament, etc.).

 

6 – ENTRENAMENTS I INSTAL���LACIONS ESPORTIVES

La nostra escola treballa a diferents instal•lacions del país i disposa d’un calendari molt variat per tal de poder treballar amb condicions. Els dies, horaris i instal•lacions es poden consultar a la web del club.

També ens hem adaptat als joves integrants de la nostra escola i als temps actuals de les noves tecnologies que tan fan servir avui en dia, així doncs els nostres entrenadors han format grups de “WhatsApp” i/o “Facebook” de les diferents categories per així poder avisar de possibles canvis o alteracions en els horaris o esdeveniments, sense deixar de banda les trucades o missatges als pares sempre que es requereixi.

La xarxa social “Facebook��� també és una eina de comunicació entre el club i els nostres esportistes o pares, a part de fer comunicats tamb�� hi ha un intercanvi d�����opinions o informació tant gràfica com escrita dels partits o tornejos. Podeu visitar la nostra pàgina de Facebook a: https://www.facebook.com/U-E-Santa-Coloma-38352444036

 Els comentaris estan tancats.

Strict Standards: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, non-static method auto_thickbox::thickbox_images() should not be called statically in /usr/home/14LoPBAotUKN/uesantacoloma.com/web/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298