Història

UESantaColomacrestBREU HISTÒRIA DEL CLUB

La Unió Esportiva Santa Coloma va ser fundada el 23 de setembre de l’any 1986 per un grup de companys i companyes amants de l’esport, davant l’acceptació del molt il·lustre Govern d’Andorra i el Ministre d’Esports, Josep MINYO i GUITART. La intenció de l’associació esportiva fou la d’aprofitar espais de la capital del País per la realització de tot tipus d’activitats esportives, principalment el futbol.

La primera presidenta en funcions fou Cristina CASAL PAU, exercint com a tal des de l’any de creació del club fins al 1989. Aquest mateix any, el càrrec fou ocupar per Antoni TORNÉ SOLDEVILA, ocupant el lloc de president fins a l’any 2000. Tot i a exercir com a presidents en els estatuts del club, el coordinador i responsable principal del club sempre fou Juan Antonio ANTÓN ÁLVAREZ, qui, des de l’any 2000 fins l’actualitat és el president en funcions de la Unió Esportiva, essent l’únic membre de l’entitat esportiva que mai s’ha desvinculat del club.

L’any 1989, el club estava format únicament per un equip sènior de futbol que competia a la Lliga Nacional de Futbol de l’Assiociació Andorrana de Futbol, on varen guanyar varis títols de lliga. Posteriorment, s’afegí al club una nova secció esportiva, l’equip de futbol sala sènior, que competia també a la Lliga Nacional de Futbol Sala del País. Tot i que l’equip de futbol sala va seguir competint fins l’any 2012, l’equip de futbol va desaparèixer des de l’any 2000 fins l’any 2006.

Al 1996 la Unió Esportiva va donar un salt de qualitat al crear l’escola de futbol, coordinada des d’un inici per Ion ENDIKA JAUREGUI, començant amb un sol equip de futbol sala en la categoria aleví. En l’actualitat, l’escola de futbol disposa d’un o més equips en cada categoria i fins i tot disposa d’una categoria inciació, on juguen els nens i nenes a partir de 4 anys que encara no poden estar federats i d’un filial sènior, on les joves promeses tenen l’opció de competir a nivell amateur abans de donar el salt al primer equip de futbol.

L’equip sènior de futbol sala, sota la direcció de Ginés PÉREZ TERUEL va aconseguir una desena de títols de la Copa Canut, aconseguint-ne cinc d’ells de forma consecutiva i cinc títols de lliga. Accedint així, en dues ocasions, a jugar l’Europa Lliga FUTSAL, un cop contra el campió de la Lliga Espanyola, el Playas de Castellón, i l’altre contra l’equip de futbol sala d’Skopje, Macedònia.

Al 2006 es va tornar a crear l’equip sènior de futbol, començant la primera temporada a segona divisió, on varen quedar campions sense perdre cap partit, aconseguint així, amb només un any de vida, l’ascens a primera divisió de la Lliga Nacional de Futbol, de la ja en aquell moment, Federació Andorrana de Futbol (FAF). Des d’aleshores, l’equip continua lluitant per títols a la Lliga Nacional de Futbol de primera divisió i a la Copa Constitució. En aquesta lluita ha aconseguit classificar-se sis vegades consecutives per a les fases prèvies de la Europa Lliga i ja compta amb un títol de Copa Constitució a les seves vitrines.

Com s’ha dit anteriorment, la Unió Esportiva Santa Coloma, en l’actualitat, disposa d’equips en totes les categories de futbol i futbol sala en categories inferiors, amb un equip filial sènior que competeix a la segona divisió de la Lliga Nacional de Futbol i un equip sènior que competeix a la primera divisió del País. Gràcies a l’esforç i les ganes de la gent que gestiona l’entitat, les vitrines del club s’omplen de títols cada temporada.

 Els comentaris estan tancats.

Strict Standards: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, non-static method auto_thickbox::thickbox_images() should not be called statically in /usr/home/14LoPBAotUKN/uesantacoloma.com/web/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298